Reviews

Lezerstest Epson EcoTank ET-2711 – door Tom L.

Voordelen
Installatie is redelijk eenvoudig
Afdrukken gaat vlot zowel bekabeld als via thuisnetwerk
Scannen en kopiëren is simpel
Nadelen
Plastiek lades en klepjes voelen wat licht en schadegevoelig aan
Wifi Direct liep niet zo vlot
Enige bekendheid met downloaden en installeren van invoegtoepassing (Epson Print Enabler) en apps, is handig
Aanbevolen prijs: €269,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
TechPulse liet vijf lezers aan de slag gaan met het Epson EcoTank ET-2711. Lees hier de bevindingen van lezer Tom.

Even voorstellen

Ik ben Tom, 45, vader van 2 dochters en partner van hun mama. Mijn beroep is maatschappelijk assistent en ik ben tewerkgesteld in een C.A.W. op de afdeling Wonen. Een uit de hand gelopen hobby leidde tot bijberoep als fotograaf van concerten, portretten en evenementen.

De printer wordt voornamelijk gebruikt om documenten of presentaties voor school en gezinsadministratie te printen. Maar evengoed gaan de dochters creatief aan de slag met smartphonefoto’s die ze printen en waarmee verhalen opgebouwd worden. De eenvoud van het draadloos printen vanaf een smartphone, tablet of laptop is een groot voordeel.

 

Installatie

Het vullen van de inkt vullen was eventjes spannend maar bleek super eenvoudig, gebruiksvriendelijk en veilig te zijn. Geen geknoei met wat meer dan eens het vloeibare goud van het printgebeuren genoemd wordt. Het installatieproces verliep vlotjes. Op smartphones (getest op Android) moest ik wel even overal de Epson Printer app installeren en bij Verbindingen en Verbindingsinstellingen voor Afdrukken ook de Service Epson Print Enabler toevoegen. De printer vond ons thuisnetwerk snel en alle op hetzelfde netwerk surfende toestellen (laptops, smartphones en een tablet) kunnen makkelijk printopdrachten verzenden.

 

Gebruik

Het printen op afstand is een mooi troef en werkt aardig. Ik verstuurde een e-mail vanaf kantoor naar huis en die rolde zonder problemen uit de printer. Het voelde een beetje aan als een fax versturen, maar zonder al het gedoe met papier en verbindingsperikelen. Het inktniveau daalt het snelst in het zwart. Maar dat hang natuurlijk af van het printgedrag. Een paar kleurentests waren bevredigend naar kleurechtheid en scherpte.

Het printer via de smartphone werkte minder intuïtief dan gehoopt. Het afdrukken in huis gebeurt allemaal via het thuisnetwerk waarmee alle apparaten verbonden zijn. Het lijkt overbodig om rechtstreeks (wifi-direct) van toestel naar toestel te printen. En bij het uitproberen van de Wifi-Direct functie bleek dit alleszins niet plug-and-play te werken.

 

Prijs en conclusie

De prijs per flesje inkt is zelfs met verzendkosten erbij een stuk lager dan een inktpatroon voor mijn huidige Canon Pixma MP450.  Het aantal pagina’s dat ik met de Canon kan printen ligt ook nog eens beduidend lager dan bij de Ecotank. Deze laatste is dus prijs/kwaliteit/hoeveelheid veel voordeliger.

De printer is het ideale toestel voor het ganse gezin, erg toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Voor het afdrukken van foto’s in hoge kwaliteit en mogelijkheid tot A3 formaat, zou ik wel eerder kijken richting EcoTank ET-7750 maar deze kost dan weer een pak meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business