Reviews

Lezerstest Epson EcoTank ET-2711 – door David D.

Voordelen
Revolutionair inktsysteem
Snel en kwalitatief printen
Inkttanks gaan zeer lang mee
Compact toestel
Nadelen
Geen usb-kabel meegeleverd
Initiatie duurt +- 10 min (wel éénmalig)
Aanbevolen prijs: €269,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
TechPulse liet vijf lezers aan de slag gaan met het Epson EcoTank ET-2711. Lees hier de bevindingen van lezer David.

Even voorstellen

Ik heb een Professionele Bachelor ICT- Elektronica Multimedia en computertechnologie behaald. Mijn hobby’s zijn films, muziek, genieten van het leven en de technologie goed opvolgen. Ik werk bij de VDAB helpdesk waar ik elke dag mensen uit de nood help bij computer- of/en softwareproblemen.

We hadden een laserprinter gekocht omdat bij gewone inktpatronen (inktjet) de inkt snel opdroogt waardoor de afdrukkwaliteit slecht was en we weer nieuwe patronen moesten kopen. Deze printer heeft dit probleem niet en dat is echt fantastisch.

 

De installatie

Het installeren van de printer ging eenvoudig. Er zat helaas geen usb-kabel bij maar dat is bij de meeste printers tegenwoordig zo. Het vullen van de inkttanks ging ook vlekkeloos. Je kan door de vorm van de flesjes ook niet per ongeluk in een verkeerde inkttank inkt bijvullen. Epson biedt een heel breed gamma aan software. Ook het fotoprogramma is zeer gebruikersvriendelijk. Voordat je kan printen moet deze geïnitialiseerd worden en dat duurt wel +- 10 min. Maar daarna kan je aan de slag.

 

Printen, kopiëren en scannen

De printer drukt heel snel en heel kwalitatief af. Ik heb dit getest via de usb-kabel, wifi en via de Google Cloud print. Voor de smartphone is er een app voor Android en Apple. Apple AirPrint wordt niet ondersteund. Wel kan je ook via wifi direct verbinding maken met de printer.

Het kopiëren en scannen ging ook feilloos. En de kwaliteit is ook zeer goed. Ik heb ook enkele foto’s afgedrukt en die zagen er super uit. De printer is ook heel duurzaam in kader van inktverbruik. Ik heb deze dikwijls gebruikt en de niveaus daalden niet snel.

 

Conclusie

Deze printer is echt een aanrader voor mensen die dikwijls moeten printen maar met momenten dan weer minder. Door de inkttanks droogt de inkt niet uit zoals bij gewone inktpatronen wel het geval is bij niet frequent gebruik. De afdrukkwaliteit is zeer goed. Het starten van een afdruktaak gaat ook zeer snel. Deze komt uit stand-by en begint direct te printen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business