Reviews

Lezerstest Epson EcoTank ET-2711 – door Sabrina V.

Voordelen
Compacte printer geleverd in een minimale verpakking (weinig afval)
Eenvoudig te volgen installatie (op gelijk welk ondersteund platform)
Toestel werkt zowel op pc/mac, smartphone/tablet (Android/Apple)
Inkt is goedkoop en verbruik is echt minimaal
Nadelen
Geen usb-kabel meegeleverd
Inktniveau enkel visueel te bepalen
Knoppen op toestel nogal cryptisch
Geen schermpje op het toestel
Aanbevolen prijs: €269,99
Waar te koop?
Totaalscore 8
TechPulse liet vijf lezers aan de slag gaan met het Epson EcoTank ET-2711. Lees hier de bevindingen van lezer Sabrina.

Even voorstellen

Ik ben mama van 2 kindjes (5 en 7 jaar) en samenwonend. Ik ben dossierbeheer in een accountantskantoor en daar werken we meer en meer paperless. Thuis heb ik toch nog graag papier om bijvoorbeeld iets te lezen. Ook voor de kindjes print ik veel: kleurplaten, oefeningen, tot ook foto’s om mee te nemen naar school.

 

Installatie

Het installatieproces (installatiesoftware te downloaden via de website van Epson) verliep vlot, alsook het vullen van de inkt. Heel gemakkelijk op deze manier.
De afdrukkwaliteit controleren ging dan weer niet, want ik krijg geen testpagina. Het reinigen van de printkop is wel gelukt. Ik vond dat hierna het inktniveau (voornamelijk zwart) redelijk gezakt was.

Aangezien er geen usb-kabel meegeleverd wordt en ik er geen bij de hand had tijdens de installatie, heb ik de printer gewoon toegevoegd aan mijn bestaand netwerk via wifi. De verbinding is altijd stabiel gebleven en zorgde nooit voor problemen bij gebruik.

Hierna heb ik Epson iPrint geïnstalleerd op mijn Android-telefoon zodat ook deze kon printen. De app detecteerde direct de printer die vanaf dan via de app beschikbaar voor mij was.

 

Gebruik

Aangezien het toestel reeds als standaard printer was geïnstalleerd op mijn laptop kon ik er direct mee aan de slag. Om te scannen, kan je gebruik maken van Epson scan 2, om foto’s af te drukken kan je kiezen tussen Epson Easy Photo Print of Epson Photo+. Bij het afdrukken maakt de printer wel wat lawaai. In rust hoor je hem nog even voor hij in stand-by gaat.

Ik haalde in zwart-wit 7 pagina’s per minuut en in kleur 4 pagina’s per minuut. De print kwaliteit is goed, maar natuurlijk anders dan bij een laserprinter, zoals ik gewoon ben. Soms stopt de printer even met afdrukken en maakt hij verder gewoon wat lawaai. Ik veronderstel dat hij zich dan even reinigt.

Een foto van 10 x 15 cm duurt ongeveer 2 minuten 30 seconden. De foto’s zijn van redelijke kwaliteit. Misschien mochten ze iets levendiger zijn. In vergelijking met een foto uit een labo zijn ze ietwat aan de blauwe kant.

Via de Epson iPrint App kan je gemakkelijk foto’s en documenten afdrukken. Hierbij haalt hij dezelfde snelheid als op de pc. Ook scannen en kopiëren gaat vlot. Bij het scannen naar pdf ontbreekt jammer genoeg de functie om meerdere pagina’s in 1 keer te scannen. Op de pc is dat dan weer geen probleem. Indien je echter gewoon wil afdrukken vanuit een andere app (vb. e-mail), dan moet je ook de Epson Print Enabler installeren.

Printen via Wifi-direct op de smartphone werkt even gemakkelijk als via de gewone wifi-verbinding. Je moet er wel op letten dat je de printer opnieuw selecteert, aangezien hij een ander IP-adres heeft op Wifi-direct ten opzichte van je eigen netwerk.

Je kan ook rechtstreeks een kopie maken met het toestel. Dit werkt gewoon door op de knoppen te drukken op de bovenzijde van het toestel. De knoppen op het toestel zelf zijn nogal cryptisch. Zeker als je ze niet vaak gebruikt, is het toch even kijken waarvoor ze dienen (soms 2 knoppen tegelijk indrukken). Een klein display zou een mooie toevoeging zijn.

 

Prijs en conclusie

Het toestel zelf is best wel prijzig. Met een aankoopprijs van 270 euro kan dit wel al tellen. Gelukkig zit er reeds een volledige inkt-set (zwart/cyaan/magenta/geel) bij het toestel. Elk kleur bevat 65ml inkt. Hiermee zou je 4500 pagina’s in zwart-wit en 7500 pagina’s in kleur moeten kunnen afdrukken volgens Epson. Zelfs als we dit met een korreltje zout nemen, zullen we de aankoopprijs zeker terugverdienen door niet steeds opnieuw inkt te moeten kopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business