Reviews

Review: Cellularline Petit draadloze in-ears

Voordelen
Goedkoop
Herlaadbare en stevige travel case
Nadelen
Geen app
Laag draagcomfort
Pijnlijk gebruik van de knoppen
Aanbevolen prijs: €59,95
Waar te koop?
Totaalscore 6
Voor draadloze Bluetooth-oortjes betaal je al snel enkele honderden euro’s. Deze Cellularline Petit in-ears kosten daarentegen amper 60 euro. Wat krijg je precies voor dat geld?

Op korte tijd ben ik aan de slag gegaan met twee paar draadloze Bluetooth-oortjes. Het eerste setje van Sennheiser heeft een torenhoog prijskaartje van 300 euro, maar de Cellularline Petit in-ears bevinden zich aan het andere uiteinde van het prijsspectrum met een meer betaalbare 60 euro. De vraag is nu in welke mate het mogelijk is een kwalitatief paar bluetooth-oortjes te produceren voor dat geld. Ik zocht het uit.

App gezocht

Het eerste verschil met goedkopere producten zoals deze Cellularline Petit is het gebrek aan een app. Grotere audioproducenten zoals JBL en Sony hebben een smartphoneapp om je oortjes of speakers te bedienen, maar Cellularline heeft dit niet. Op zich is dit geen probleem als je kan leven zonder een geluidsequalizer die je zelf kan instellen. Het grootste nadeel is echter dat je nergens duidelijk het batterijpercentage kan controleren. Een tweede nadeel is dat er geen omgevingsgeluiden ingeschakeld kunnen worden, maar die technologie verwacht je ook niet voor dat geld. Wat je wel krijgt, zijn twee fysieke knoppen, eentje op elk oortje, en een oplaadcase. De case zelf kan je ook opladen en deze kan maximaal drie keer de oortjes opladen voor hij zelf weer opgeladen moet worden. Je kan drie à vier uur muziek luisteren met de oortjes voor ze terug in de case moeten. In theorie ziet alles er nog redelijk uit, maar is dat in de praktijk ook zo?

Comfort gezocht

De Petit-oortjes mogen dan wel klein zijn, maar dat maakt ze niet automatisch comfortabel. Het was redelijk wat zoekwerk om ze comfortabel in mijn oren te krijgen en zelfs dan begon ik wat last te krijgen na ze een halfuur gedragen te hebben. De bediening via de knoppen is ook niet heel handig hierdoor. Je kan met de rechterknop muziek pauzeren (1 keer duwen) en een liedje overslaan (2 keer duwen), en met de linkerknop een oproep beantwoorden (1 keer duwen) en het laatste nummer dat jou gebeld heeft terugbellen (2 keer duwen). Zorg dus dat je hier het onderscheid onthoudt of anders kan je plots een ongewenst telefoontje plegen. Het grootste probleem zit bij het indrukken van de knoppen. Aangezien de Petit-oortjes volledig mijn oren zaten, deed het altijd pijn als ik de knoppen induwde. Het geluid was daarnaast nog verrassend goed voor deze prijs. Diepe bastonen waren er niet, maar afgezien daarvan is het in feite helemaal in orde. Als je de oortjes comfortabel in je oren krijgt, zijn ze dus zeker het kopen waard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business