Reviews

Review Soundcore Liberty Air: net zoals AirPods, maar dan goedkoper

Voordelen
Compacte oplaadcase
Touch controls op de oortjes
Goede batterij
Nadelen
Niet volledig waterdicht (IPX5)
Draagcomfort kan iets beter
Aanbevolen prijs: €99,99
Waar te koop?
Totaalscore 9
Met een naam als Liberty Air zijn deze volledig draadloze oortjes van Soundcore een duidelijk tegenoffensief tegen de AirPods van Apple.

Sinds de lancering van de AirPods zijn volledig draadloze oortjes aan een ware opmars begonnen. Bekende audiomerken zoals Sennheiser hebben intussen een setje,  maar ook veel kleinere merken wagen zich in de wereld van volledige draadloze oortjes. Soundcore, een zustermerk van Anker, heeft met de Liberty Air een directe aanval gelanceerd op de AirPods van Apple, zowel op het vlak van naamgeving als op designvlak, terwijl de prijs ongeveer de helft bedraagt. Hoe presteren ze in de praktijk?

 

Volledig en veelbelovend

In de verpakking zitten de twee oortjes, de oplaadcase en extra oordopjes in drie verschillende maten. Let wel: als je andere oordopjes wil aanbrengen op de Liberty Air, dan passen ze niet meer in de oplaadcase. Die oplaadcase is heel compact, maar toch stevig. Op de buitenkant zie je drie lampjes die het batterijpercentage aangeven, door het klepje te openen, lichten de lampjes op en kan je het batterijpercentage checken. Het batterijpercentage van de oortjes zelf check je dan weer op je smartphone. Op de oortjes zelf zitten ook kleine lampjes die branden als ze goed aangesloten zijn en aan het opladen zijn. Een volledig opgeladen oplaadcase kan de oortjes (met afspeeltijd van vijf uur) drie keer volledig opladen, waardoor je een totale luistertijd van 20 uur krijgt, die ook in de praktijk waargemaakt wordt. De oplaadcase heeft wel een verouderde microUSB-aansluiting, maar het opladen verliep over het algemeen snel genoeg, dus dat is hier niet meteen een probleem.

Geen gedoe, gewoon geluid

Aangezien er geen bijbehorende app is, hoef je alleen de oortjes met je smartphone te verbinden via bluetooth om te beginnen luisteren. De passieve noise-cancelling houdt omgevingsgeluid verrassend goed buiten, waardoor je weinig last ondervindt van medereizigers op de trein of luide toetsenborden op kantoor en het geluid zelf is degelijk over de gehele lijn, maar verwacht geen topklasse kwaliteit zoals bij Sony. In mijn geval zat het rechteroortje iets comfortabeler en steviger in mijn oor dan het linkse oortje, daar moest ik vaak iets langer een juiste positie zoeken. De Liberty Air oortjes zijn trouwens aanraakgevoelig. Dubbeltikken op het linkse oortje activeert Google Assistant, terwijl dubbeltikken op het rechtse oortje de muziek pauzeert. Je vinger lang op het linkse oortje houden zet op zijn beurt het vorige liedje op en dezelfde actie op het rechtse oortje brengt je naar het volgende liedje. Het volume moet je echter regelen via je smartphone zelf. In de praktijk verliep dit allemaal enorm vlot.

 


Geïnteresseerd in de Soundcore Liberty Air? Koop ze via Fnac.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business