Nieuws

Proximus gaat prijzenoorlog aan met Orange

Begin deze maand kregen Proximus-klanten de mogelijkheid om te opteren voor een abonnement met ongelimiteerde data. Toch juichen Proximus-gebruikers best niet te vroeg.

Vanaf 1 november biedt Proximus zijn gebruikers voor het eerst de keuze voor een abonnement met ongelimiteerde mobiele data. Daar staat echter wel een prijsverhoging tegenover.

Klanten die al het Mobilus L-abonnement hadden, werden volgens De Tijd omgeschakeld naar Mobilus XL Unlimited. Daarmee kunnen zij voortaan genieten van een onbeperkt dataverbruik, in plaats van de tien gigabyte die voorheen in het abonnement zaten. Aan die omschakeling zit echter wel een prijskaartje vast.

Zo kost het hele Mobilus XL Unlimited-pakket 42,99 euro in de maand, en ben je met het businesspakket (Bizz Mobile XL) 49 euro per maand kwijt.

Proximus moet qua prijs daarmee nog steeds onderdoen voor grote concurrent Orange. Die operator lanceerde in februari namelijk al het “arend-abonnement” met ongelimiteerde data. Daarmee kunnen gebruikers voor 40 euro in de maand ongelimiteerd bellen, sms’en en à volonté gigabytes verbruiken.

Toch dient er een kanttekening gemaakt te worden bij het begrip “à volonté”, aangezien je dataverbruik nooit echt helemaal ongelimiteerd is. Zo zijn alleen de eerste 20 gigabytes inbegrepen aan 4G-snelheid in het arend-abonnement van Orange. Wanneer de consument die gigabytes opgebruikt heeft, belandt hij of zij meteen op een tragere snelheid. Ook Proximus biedt nu volgens dat principe “ongelimiteerde” data aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business