Tips

Zo draai je Windows 10-installatie ook na 30 dagen nog terug

Microsoft geeft je een maand om je te bedenken nadat je de overstap maakt naar Windows 10, daarna kan je niet meer terug naar je oude OS. Met deze eenvoudige ingreep omzeil je die limiet.

 

Heb je de overstap gemaakt naar Windows 10, dan krijg je van Microsoft een maand de tijd om terug te komen op die beslissing. Nadat die tijd verstreken is, sluit het bedrijf definitief de terugweg af naar Windows 7 of Windows 8(.1) en zit je vast aan het nieuwe besturingssysteem.

Met een beetje voorbereiding kan je er echter voor zorgen dat je op elk moment nog terug naar je oude OS kan gaan, zonder je zorgen te maken over het verstrijken van de tijd. Het enige wat je daarvoor moet opofferen is wat geheugenruimte, en zelfs daar is een mouw aan te passen. Het komt erop neer dat je een kleine aanpassing maakt aan de installatiebestanden van je oude besturingssysteem, om te voorkomen dat Microsoft ze na een maand verwijdert.

Deze methode is toe te passen als je de upgrade nog niet hebt geïnstalleerd maar dat wel van plan bent, of als je al op Windows 10 zit maar de eerste maand nog niet verstreken is. Gebruik je op dit moment nog Windows 7 of 8, dan raden we je aan om een back-up te maken voor je overstapt naar het nieuwe OS.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business