Tips

7 onmisbare gadgets voor Paint 3D

Met de invoering van Paint 3D wordt driedimensionale modellering naar het grote publiek gebracht. Tijd om je gadgetkast aan te vullen.

Paint 3D kwam aan als een regelrechte verrassing. Zelfs Microsoft-kenners hadden geen benul dat het bedrijf werkte aan een opfrisbeurt van zijn archaïsch tekenprogramma. Maar eens je erover nadenkt, houdt het perfect steek: het is voor hen een ideaal instrument om de consument klaar te stomen voor toekomstige applicaties zoals virtual en augmented reality.

We leven immers in een driedimensionale wereld, dus we kunnen makkelijker concepten vatten wanneer ze ons in die vorm aangereikt worden. Een simpele grafiek van enkele planeten vertelt ons minder dan een driedimensionale visualisatie van onze kosmos, bijvoorbeeld. Voor de doorsnee consument is Paint 3D dan ook het startpunt van virtuele werelden en 3D-modellering.

Leuke gadgets

Bovendien zet het Amerikaanse technologieconcern hiermee zijn eigen HoloLens in de verf: een peperdure bril waarop je virtuele objecten voor je gezichtsveld kan plaatsen. Terwijl dit een knap staaltje technologie is, kan niemand voorspellen of deze nieuwigheden een schot in de roos zijn. Zo hebben 3D printers hun torenhoge verwachtingen nog niet ingelost. Weinig mensen zijn bereid om hun spaarpot open te breken voor een nicheproduct.

Welkom in de wondere wereld van 3D-modellering. Eerder deden we de leukste functies in Paint 3D uit de doeken. Als je vingers beginnen te jeuken kan je bovendien investeren in enkele leuke gadgets. Met behulp van een tekentablet is het bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om je hersenspinsels te digitaliseren. Of je schaft een holografische piramide aan en transformeert je kunstcreaties in sciencefictionstralen bovenop je smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business