Nieuws

Vijf handige Android-apps buiten de Play Store

Wil je advertenties op je smartphone blokkeren, of YouTube-filmpjes in de achtergrond afspelen? We sommen vijf apps op die je niet in de Play Store kan vinden, en leggen uit hoe je die installeert.

Niet alle Android-apps vinden hun thuis in de Play Store. Sommige applicaties zijn immers illegaal, zoals streamingdiensten, of anderen bevinden zich nog in een bètafase. En ook al zijn ze gehuisvest in de Play Store, toch kan je vele applicaties ook manueel vanop het internet downloaden. Daarnaast kan je bepaalde apps niet meer vinden in de Play Store vanaf dat je toestel is geroot, zoals Netflix. Het kan dus altijd handig zijn om te weten hoe je op het wilde web bestanden downloadt en installeert.

Net zoals je met een .exe- en .dmg-bestand op respectievelijk Windows en Mac een programma installeert, oefent een .apk-file dezelfde taak uit op Android. Vooraleer je dat kan doen, moet je wel de instelling ‘Installeren van onbekende bronnen toestaan’ inschakelen, die je vindt onder ‘Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen’.

Disclaimer

Hou in je achterhoofd dat je nooit honderd procent zeker bent van wat je installeert, wat de omschrijving ook beweert. Er kan altijd malware of andere narigheid schuilen in de infrastructuur van een app. Bovendien kan een app incompatibel zijn met je apparaat en je toestel doen crashen. Google’s digitale winkel blijft de veiligste manier om apps te vinden, omdat die de applicaties scant op malware vooraleer ze in de Play Store terecht komen. Wees voorzichtig met wat je downloadt: het installeren van apps buiten de Play Store is altijd op eigen risico. Best scan je het .apk-bestand dus eerst met een mobiele antivirusscanner vooraleer je het opent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business