Tips

Zo installeer je Android Oreo op je smartphone

Enkele smartphones kunnen de update naar Android Oreo nu binnen halen. Hoe doe je dit, en komt jouw toestel in aanmerking?

Google trakteerde Androidgebruikers vorige week op Android Oreo, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem. Zoals gebruikelijk bij Android verloopt de uitrol van de update in fases. Wie een toestel in handen heeft dat geproduceerd werd door Google kan nu al aan de slag, andere gebruikers zullen geduld moeten uitoefenen. Android Oreo komt in eerste instantie naar vier smartphones: de Google Pixel, Pixel XL, de Nexus 6P en de Nexus 5X. Verder komen ook de tablets Nexus Player en Pixel C in aanmerking.

Updaten

[related_article id=”215327″]

Hoe haal je die update binnen met de minste moeite? Je toestel zal je op de hoogte brengen wanneer de update klaarstaat om gedownload en geïnstalleerd te worden. Gebruikers van de vier hierboven genoemde smartphones zouden die melding omstreeks deze tijd moeten zien. Is dit niet het geval, dan kan je je smartphone naar de update laten zoeken door via de Instellingen naar het onderdeel ‘Over de telefoon’ te gaan en daar op de knop Systeemupdates te klikken en te controleren op updates.

Een andere methode is om je toestel in te schrijven in het Android Beta programma. Bètatesters staan vooraan in de rij om de update te ontvangen. Log je in met je Google account en kijk op de pagina naar het onderdeel ‘Je geschikte apparaten’. Komt je smartphone in aanmerking voor de Oreo-update, dan zal die hier vermeld staan. Activeer het toestel voor het bètaproject, en volg de instructies om je update te ontvangen. Let op: zorg ervoor dat je de finale versie van Android Oreo binnenhaalt. Biedt de website je de installatie van ‘Android O’ aan, dan gaat het om de developer preview. Is dat het geval, keer dan later terug naar de website om te checken of de officiële update beschikbaar is.

Installeren

Staat de update klaar, dan hoef je enkel te overwegen wanneer je deze zou willen installeren. Reken erop dat het proces tientallen minuten in beslag zal nemen. Het grootste deel zal op de achtergrond gebeuren zodat je je toestel nog altijd zal kunnen gebruiken, maar op het einde zal onvermijdelijk je je telefoon moeten heropstarten.

Wie geen Nexus of Pixel in handen heeft, zal moeten afwachten en de vingers kruisen of de update ook op hun smartphone verschijnt. Wie een recent en relatief duur toestel heeft, kan meestal wel rekenen op een update. Verschillende smartphonefabrikanten hebben laten weten dat ze Oreo onder handen nemen en in de loop van de komende maanden zullen uitrollen, waaronder Sony, HMD Global, Motorola, OnePlus, Asus en Blackberry. Populaire merken als Samsung, Huawei, LG en HTC hebben geen formele aankondiging verspreid, maar zijn ongetwijfeld ook bezig aan een eigen versie van het vernieuwde besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business