Tips

Laat autocorrectie met meerdere talen rekening houden

Wie in meerdere talen correspondeert op zijn smartphone zal zich vlug gefrustreerd voelen door de autocorrectie die woorden verkeerd corrigeert. Zo los je dit probleem op.

Iedereen met een smartphone heeft het al wel eens meegemaakt: je typt een bericht in en verstuurt het gedachteloos, om even later te ontdekken dat de autocorrectiefunctie een bepaald woord per vergissing heeft aangepast. Dit durft al eens voor te vallen wanneer je maar in één taal converseert, maar de ongevraagde assistentie wordt nog frustrerender wanneer je in verschillende talen berichten opstelt. Om je besturingssysteem rekening te laten houden met meerdere talen, moet je in de instellingen zijn.

Android

Welk toetsenbord als standaard geïnstalleerd staat op je Android hangt af van de fabrikant,, maar je vindt ook altijd Googles eigen Gboard terug op een Androidtelefoon. Aangezien die laatste universeel aanwezig is, kijk ik naar hoe je autocorrectie bij Gboard aanpakt. Zoek in de ‘Instellingen’ naar de knop ‘Taal en Invoer’, die mogelijks nog onder het menu ‘Geavanceerde instellingen’ is verstopt. Selecteer ‘Virtueel toetsenbord’ en ‘Gboard’, ga naar ‘Talen’. Schakel de optie ‘Systeemtaal gebruiiken’ uit en klik in de plaats daarvan bij ‘Actieve invoermethoden’ de talen aan die je gebruikt.

iOS

Op een iPhone navigeer je via de volgende stappen: ‘Instellingen’, ‘Algemeen’, ‘Toetsenbord’ en ‘Toetsenborden’. In dit laatste venster staat normaal gezien al het Nederlandse toetsenbord vermeld en het emoji-toetsenbord. Via de knop ‘Voeg toetsenbord’ toe breid je de opties uit naar andere talen. Autocorrectie zal ongeacht het actieve toetsenbord rekening houden met alle talen die je hebt geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business