Tips

Zo gebruik je de Edge-browser op Android en iOS nu al

Microsoft haalde de browser uit zijn bètafase, maar lanceerde hem wel nog niet in België. Wij tonen hoe je hem nu al kan installeren.

Microsoft heeft zijn mobiele versie van Edge uitgebracht in de Verenigde Staten, China, Frankrijk en het Verenigde Koninkrijk. De mobiele browser was al enige tijd beschikbaar in een bètafase, maar nu heeft Microsoft de app officieel gelanceerd. De browser is zowel beschikbaar voor Android als iOS.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8pbqba6rzY

Continue on PC

De interessantste functionaliteit van de mobiele browser is ‘Continue on PC’. Een webpagina of bestand dat je op smartphone open hebt staan, kan je met een klik ook laden op je computer. Zo kan je je browsersessie tussen beide apparaten linken.

[related_article id=”219204″]

Ook is het mogelijk om je favorieten, geschiedenis, wachtwoorden en meer met Edge te synchroniseren. Er zijn twee thema’s beschikbaar: een standaard uiterlijk in grijs en wit en een zwart interface die rustiger is voor je ogen. Hoewel de bètafase ten einde is, heeft Microsoft nog een heleboel nieuwigheden in petto. Naar eigen zeggen heeft het techbedrijf een lange lijst met nieuwe features en verbeteringen.

Zo gebruik je hem nu al

Het bedrijf heeft nog niet bekendgemaakt wanneer Edge bij ons wordt uitgebracht, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten. Kan je niet wachten, dan kan je hier de APK downloaden. Net zoals je met een .exe- en .dmg-bestand op respectievelijk Windows en Mac een programma installeert, oefent een .apk-file dezelfde taak uit op Android. Vooraleer je dat kan doen, moet je wel de instelling ‘Installeren van onbekende bronnen toestaan’ inschakelen, die je vindt onder ‘Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen’. Eens je die instelling hebt aangevinkt, kan je de browser zonder problemen installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business