Tips

4 redenen om de nieuwe Chrome op Android te proberen

In de Chrome Beta-app kan je nu al een nieuwe versie van Chrome uitproberen. De vernieuwde browser is om verschillende redenen de moeite waard.

Via de Chrome Beta-app kan je de nieuwste functies van Googles mobiele browser uitproberen. Sinds kort kan je via deze weg Chrome in een volledig nieuw jasje uitproberen. We sommen de redenen op waarom je deze nieuwe versie van Chrome nu al eens moet uitproberen.

1. Adresbalk

Traditiegetrouw staat de adresbalk in browsers bovenaan. Dat was eerst het geval op computers en mobiele versies van browsers namen deze layout over. Google laat deze klassieke layout achter zich en plaatst de balk onderaan de browser, waar je duim zich doorgaans bevindt. Hierdoor kan je de adresbalk eenvoudig aantikken om een URL op te geven, kan je snel je tabbladen bekijken en geraak je zonder problemen in de instellingen. Net zoals bij de klassieke Chrome verdwijnt de adresbalk wanneer je doorheen een website scrolt.

2.  Favorieten

Wanneer je de adresbalk naar boven trekt, komen extra handigheden naar boven. Bovenaan de info die je via deze weg tevoorschijn haalt, zie je je favoriete websites staan. Tik op één van de cirkelvormige icoontjes om onmiddellijk naar een pagina te gaan die je vaak bezoekt.

3. Nieuws

Scrol een beetje verder en je ziet interessant nieuws staan. Indien je je aanmeldt, gebruikt Chrome je zoekgeschiedenis om deze nieuwartikels aan jouw voorkeuren aan te passen. Je kan de functie het best vergelijken met Google Now.

4. Downloads, bladwijzers en geschiedenis

Een laatste pluspunt aan de nieuwe Chrome is de locatie van je Downloads, Bladwijzers en Geschiedenis. Bij de klassieke browser moet je op de drie bolletjes tikken om deze opties naar boven te halen. In Chrome beta vind je de informatie terug wanneer je de adresbalk naar boven veegt. Je kan eenvoudig tussen de info wisselen door op de verschillende icoontjes te klikken. Tik je op Homepage dan krijg je wederom je favorieten en nieuwsartikels te zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business