Tips

Zo controleer je of Apple je iPhone vertraagt

Vermoed je dat je iPhone trager werkt dan hij zou moeten? Je kan snel nagaan of je toestel door Apple zelf afgestopt wordt.

Apple heeft onlangs toegegeven dat het oude iPhones bewust minder krachtig laat werken om ervoor te zorgen dat de batterij gespaard blijft. Heb je een vermoeden dat je eigen smartphone misschien door Apple op de bank is gezet? Het is niet zo moeilijk om dat na te trekken.

Getroffen

Ga eerst na of het tot de mogelijkheden behoort dat je toestel door Apple wordt vertraagd. Het zijn immers niet alle iPhones die de software-update hebben gekregen waardoor ze minder snel reageren. De vertraging is doorgevoerd omdat verschillende iPhone 6-varianten geplaagd werden met batterijproblemen waardoor de toestellen plotseling uitvielen. Het gaat specifiek over de iPhone 6, 6 Plus, 6S en 6S Plus, de iPhone SE en de iPhone 7 en 7 Plus. Apple rolde met iOS 10.2.1 de ingreep uit die ervoor zorgt dat deze toestellen minder snel werken wanneer hun batterij achteruitgaat. Valt je iPhone in deze categorie? Ik leg uit hoe je controleert of de vertraging actief is.

Controle

Download de iOS-app Lirium Device Info Lite. Deze gratis app geeft je informatie over de interne werking van je smartphone. Open de app en klik bovenaan op het instellingenmenu. Ga naar This Device en vervolgens CPU. In dit venster kan je controleren of er iets de kloksnelheid van je iPhone beïnvloedt.

Kijk naar het onderdeel CPU Actual Clock, en vergelijk het met de CPU Maximum Clock. Is de Actual Clock lager dan de Maximum Clock, dan kan je ervan uitgaan dat Apple je toestel heeft vertraagd.

Om die vertraging ongedaan te maken kan je twee dingen doen. Ofwel rol je de software van je iPhone terug naar een versie voor iOS 10.2.1, maar dat veronderstelt dat je een back-up van je toestel hebt met een oudere versie. Heb je die niet bij de hand, dan is je enige alternatief om de batterij van je toestel te vervangen. Apple biedt momenteel een fikse korting aan voor wie zijn toestel binnenbrengt voor een nieuwe batterij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business