Tips

Wat kan je met de Google Assistant doen?

De Google Assistant kan je te raad staan met antwoorden wanneer je een vraag hebt, maar het is niet altijd heel duidelijk wat de AI nog in zijn mars heeft. Google heeft dat probleem nu aangepakt.

Dat je een digitale assistent kan gebruiken als een sprekende encyclopedie of je persoonlijke weercorrespondent weet je waarschijnlijk wel. Een complete handleiding krijg je er echter niet bij, waardoor je zelf zal moeten experimenteren of op zoek gaan naar gebruiksopties bij fabrikanten die de assistent ondersteunen op hun app of toestel. Grote kans dat je zo  verschillende nuttige dingen over het hoofd ziet die je met de artificiële intelligentie kan doen.

Google zag dat probleem bij de Google Assistant, en heeft daar nu een oplossing voor geformuleerd in de vorm van een website. Het heeft alle mogelijke commando’s en ondersteuningen samengebracht op één plaats. Opgedeeld in een tiental categorieën zoals Games & Fun, Music & Audio en Sports vind je er alle mogelijke acties die je de AI kan laten uitvoeren. Zo ontdek je onder andere alle slimme huishoud-apparaten die via de Google Assistant te bedienen zijn, welke opties de AI aan boord heeft om je honger te stillen, of met welke takenapps de assistent kan samenwerken.

De website voorziet ook een pagina met informatie over de toestellen waarop je de Assistant kan vinden. Voor onze contreien is die lijst op dit moment behoorlijk kort als je er geen uitstap naar het buitenland voor over hebt. De meeste gebruikers zullen Google Assistant enkel kunnen aanspreken via de app Google Allo, en dan enkel in tekstvorm. Die situatie zal waarschijnlijk nog blijven duren zolang de Assistant geen Nederlands spreekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business