Tips

Zo werken Nintendo Switch Cloud Saves

Een van de belangrijkste voordelen van Nintendo Switch Online is dat savebestanden worden opgeslagen in de cloud. Hoe werkt dat precies?

Zonder Switch Online worden al je opslagbestanden lokaal opgeslagen op je Switch-systeem. Dat is een probleem wanneer je Switch kapot is of wanneer je het systeem verloren bent. Nintendo Switch Online brengt soelaas, want dankzij de dienst worden je opslagbestanden opgeslagen in de cloud van Nintendo. Wanneer je dan aan de slag gaat met een nieuwe Nintendo Switch, kan je simpelweg de savebestanden ophalen uit de cloud.

Cloud saves activeren

Van zodra je een actief lidmaatschap op Nintendo Switch Online hebt, worden je savebestanden automatisch gesynchroniseerd met de cloud. Wanneer je dit liever handmatig controleert, kan dit door naar de instellingen van je Switch-systeem te gaan. Klik vervolgens links op 'Data Management' en vervolgens op 'Save Data Cloud Backup'.

Nu krijg je een oplijsting van alle opslagbestanden die veilig in de cloud zijn. Hier kan je ook voor elke game instellen of je de opslagbestanden al dan niet wil synchroniseren naar de cloud. Het is natuurlijk handig om dit voor alle games in te schakelen, indien mogelijk…

Niet voor alle games

Opvallend is dat cloud saves niet werken voor elke game. Games die gevoelig zijn voor cheating, zoals Splatoon 2 en Pokémon Let's Go kunnen namelijk niet worden opgeslagen in de cloud. Nogal vervelend, zeker wanneer je weet dat mensen net aan deze twee games heel wat tijd spenderen. Het verliezen van je console zal dus extra pijnlijk zijn wanneer je veel tijd hebt geïnvesteerd in deze games.

Wat wanneer Switch Online vervalt?

Wanneer Nintendo Switch Online vervalt en je niet meteen een nieuw abonnement hebt, dan worden je opslagbestanden na zes maanden inactiviteit verwijderd van de servers van Nintendo. In die tijd worden er uiteraard ook geen nieuwe opslagbestanden gesynchroniseerd met de cloud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business