Tips

Tech Tip: Nieuwe lettertypes installeren met Google Fonts

Ben je ook uitgekeken op Arial en Calibri? Zo installeer je gratis nieuwe lettertypes met behulp van Google Fonts.

Het leuke aan Google Fonts is dat alle lettertypes die je er vindt open source zijn, dat betekent dat je ze gewoon gratis mag gebruiken voor wat dan ook. Een Word-document, je website, een flyer… Bovendien zijn ze heel makkelijk te installeren op Windows of Mac.

Stap 1: Een font downloaden via Google Fonts

We surfen naar fonts.google.com. De website is heel duidelijk en je kan onmiddellijk beginnen met het kiezen van je lettertype uit de meer dan 900 mogelijkheden. Rechts kan je filteren op verschillende categorieën. Serif bevat lettertypes met meer krullen aan het einde van de letters, terwijl Sans Serif minimalistische en vaak moderne lettertypes toont. De Display categorie toont lettertypes die ideaal zijn om op alle soorten schermen weer te geven. Handwriting spreekt voor zich, terwijl Monospace lettertypes evenveel ruimte geven aan elke letter en er dus een beetje anders uit zien dan traditionele opties. Verander zeker ook eens de instellingen per lettertype of pas de achtergrondkleur aan met de verfemmer. Heb je een keuze gemaakt, klik dan op het plusteken naast het lettertype. Je keuze wordt toegevoegd aan je selectie en onderaan verschijnt een zwart balk met daarin je keuze. Klik op de balk en vervolgens op de pijl naar beneden in de rechterbovenhoek om het lettertype te downloaden.

Stap 2: Een lettertype installeren

Als het goed is heb je nu een zip-bestand met daarin je lettertype. Dit bestaat meestal uit verschillende stijlen, zoals Bold (vet) en Bold-Italic (vet en schuin). Open het zipbestand en dubbelklik op het lettertype dat je wil installeren. Een nieuw venster verschijnt met een voorbeeld van je gekozen lettertype. Klik bovenaan op installeren. Het lettertype is nu geïnstalleerd op je computer en is terug te vinden in alle programma’s die de optie hebben om een lettertype te kiezen. Open je favoriete programma en ga ermee aan de slag!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business