Tips

Tech Tip: Een screenshot maken op je smartphone

Snel een screenshot maken op je smartphone? Probeer een van deze 3 manieren op je iOS- of Android-toestel.

Soms wil je snel iets delen dat je op je smartphone ziet, maar tekst kopiëren en plakken of een afbeelding eerst opslaan om ze daarna nogmaals door te sturen kan nogal omslachtig zijn. Het is daarom aan te raden om gewoon een screenshot (schermafdruk) te maken via je smartphone. Daar bestaan verschillende manieren voor.

Optie 1: Een screenshot nemen met de aan/uit-knop

Quasi alle moderne smartphones gebruiken dezelfde toetsencombinatie om een screenshot te nemen. Druk simpelweg de aan/uit-knop en de volume naar beneden-knop tegelijkertijd in en je toestel neemt een screenshot. Dat beeld kan je dan gewoon via de gewenste app doorsturen. Facebook Messenger bijvoorbeeld, of WhatsApp.

Optie 2: Een screenshot maken met de thuisknop

Veel smartphones hebben tegenwoordig geen fysieke thuisknop meer. Heb jij dat nog wel (een iPhone 5 bijvoorbeeld)? Dan bestaat de kans dat je deze moet gebruiken om een schermafbeelding te maken. Gebruik opnieuw de aan/uit-knop en druk deze samen in met de thuisknop.

Optie 3: Een screenshot maken met gebaren

Heb je een Android-telefoon? Dan kan je waarschijnlijk ook een schermafdruk maken met je vingers. Deze optie moet je wel eerste aanzetten. Dit doe je door door naar Instellingen > Knoppen en Gebaren > Snelle gebaren > Schermafbeelding met drie vingers te navigeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business