Tips

Klikklare gratis VPN-dienst

Betternet maakt het opzetten van een VPN-verbinding kinderspel, zodat je geoblokkades kan omzeilen. De dienst is bovendien gratis, al offer je daar wel wat surfsnelheid voor op.

 

We kunnen wel een paar redenen bedenken waarom je (af en toe) via een VPN-connectie het internet op wil: je wilt om principiële of om privacy-redenen niet dat anderen weten naar welke sites je surft of je wilt geoblokkades omzeilen (waarbij de webserver je de toegang blokkeert op basis van de locatie van je IP-adres). Met Betternet zet je zo’n VPN-connectie op voor je tot drie kunt tellen.

De installatie heb je snel achter de rug; wel moet je de tool even de toegang verlenen een virtuele netwerkadapter toe te voegen (TAP-Windows Provider V9 netwerkadapter). Start je het programma vervolgens op dan merk je een nieuw pictogram op in het systeemvak van Windows.

Je hoeft dit pictogram maar aan te klikken en de Connect-knop in te drukken en even later is je VPN-connectie een feit; het pictogram kleurt dan blauw. Zolang deze connectie actief is loopt je internet-verbinding over een versleutelde ‘VPN-tunnel’, via een Amerikaanse server. Dat kun je bijvoorbeeld checken wanneer je surft naar www.whatismyip.com en op die pagina doorklikt naar My IP Information. In principe horen nu ook sites bereikbaar te zijn die alleen beschikbaar zijn voor surfers op Amerikaans grondgebied.

Was complexiteit de belangrijkste reden waarom je tot nu toe geen gebruik hebt gemaakt van een VPN-verbinding, dan heb je met Betternet geen excuus meer. Financiële overwegingen evenmin, want Betternet is gratis. We kunnen echter wel nog een reden bedenken om niet altijd via een Betternet-verbinding het Net op te gaan (in de veronderstelling althans dat de eigenaars van de VPN-server bonafide zijn) en dat is de merkbare vertraging tijdens het surfen – blijkbaar inherent aan elke gratis VPN-connectie (die we kennen). We geven nog even mee dat Betternet beschikbaar is voor Windows, Mac OS X, iOS, Android, Chrome en Firefox.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business