Tips

Download de bètaversie van Android voor pc

De bètaversie van Remix OS, een uitgebreide Androidversie voor je computer, is beschikbaar. Je kan het besturingssysteem gratis downloaden en afzonderlijk installeren, of als dual boot.

Begin dit jaar bespraken we de alpha-versie van Remix OS al. Dat besturingssysteem, ontwikkeld door Jide, brengt een volledig functionele Androidomgeving naar de pc. Jide maakte een editie van Android die compatibel is met traditionele x86-systemen zoals je Windowslaptop of –desktop.

[download_file]

UEFI-ondersteuning

Hoewel de alpha-versie van het besturingssysteem al verbazend stabiel werkte, was er nog heel wat ruimte voor verbetering. Een bètaversie is vanaf deze week beschikbaar. Jide trapte meer dan 50 bugs plat, maar de grootste verandering is ongetwijfeld het gewijzigde installatieproces. Voortaan is het besturingssysteem UEFI-compatibel, zodat je bij nieuwere computers niet meer in de Bios moet duiken om het OS aan de praat te krijgen. Het is wel mogelijk dat je Secure Boot nog moet uitschakelen in nieuwere Windows 10-systemen. Bovendien pakt Jide uit met een HDD-installer, waarmee je eenvoudig een dual boot van Remix en je bestaande besturingssysteem organiseert.

32-bit

Omdat Remix OS vooral een meerwaarde heeft op iets oudere systemen, zijn we bovendien blij met de ondersteuning van 32 bit. De 32-bitversie van het OS is niet UEFI-compatibel, maar dat is enkel onpraktisch voor het handvol systemen dat géén 4 GB aan RAM heeft, maar wél een nieuw UEFI-compatibel moederbord bezit. Tot slot gedraagt Remix zich meer als een echt besturingssysteem dankzij de ingebouwde over the air-updates. Zo hoef je het besturingssysteem niet meer opnieuw te installeren wanneer er nieuwe versies uitkomen.

Zelf aan de slag

Hieronder vind je onze overzichtelijke gids voor de installatie van het besturingssysteem. Met de recentste versie gaat alles dus iets eenvoudiger. Kies je voor de HDD-installatie, dan moet je het bestand gewoon openen en de instructies volgen. Een installatie via een usb-stickje is ook nog steeds nodig.

Plan je aan de slag te gaan met Remix OS, vergeet dan zeker geen back-up van je systeem te nemen. Onze ervaringen met het besturingssysteem zijn positief, maar er kan altijd iets mislopen. Je downloadt de 64 bit-HDD installer via de link onderaan of langs de website. Op de site vind je meteen ook de andere versies van het Android-besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business