Nieuws

Pulse: dit is de Samsung Galaxy Note 8 en Belgische e-commerce blijft groeien

Ook in deze Pulse: Spotify telt 60 miljoen betalende gebruikers, AMD lanceert grafische krachtpatsers voor workstations en uniek Microsoft-toetsenbord voor iPhone is dood.

In onze rubriek ‘Pulse’ vatten we elke ochtend de voorbije nacht voor je samen met de opvallendste nieuwsfeiten, kort en krachtig. Zo ben jij in een paar minuten weer helemaal mee met de gebeurtenissen in technologieland. Ontvang je deze Pulse graag in je mailbox, dan kan je voortaan ook inschrijven op de nieuwsbrief via het formulier hierboven.

Dit is de Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 wordt officieel pas op 23 augustus onthuld, maar dankzij notoir lekker Evan Blass hebben we al een eerste goede blik op de smartphone. Blass lekte een render van de Midnight Black versie van het toestel op Twitter. Het beeld bevestigt het  Infinity Display met aflopende randen dat we reeds van de Galaxy S8 kennen. Veel meer details zijn er nog niet bekend, buiten dat de smartphone met een dubbele camera zou worden uitgerust.

https://twitter.com/evleaks/status/892167245740347393

Belgische e-commerce blijft groeien

Opnieuw wordt een groei opgetekend in de Belgische e-commerce: het aantal consumenten en bedrijven dat online koopt of verkoopt, blijft stijgen. Dat blijkt uit de recente ‘Barometer van de informatiemaatschappij’ waar Twinkle over bericht. 1 op 4 Belgische bedrijven verkoopt zijn producten of diensten online, waardoor we boven het Europese gemiddelde scoren. In 2016 kocht 65,1 procent van de Belgische consumenten online. Daarmee lopen we wel nog achter op andere Europese landen.

Spotify telt 60 miljoen betalende gebruikers

Spotify heeft op minder dan vijf maanden tijd zo’n 10 miljoen nieuwe betalende gebruikers aangetrokken. De streamingdienst telt vandaag 60 miljoen betalende gebruikers. Dat meldt Reuters. Spotify blijft daarmee met stip de populairste speler op de streamingmarkt. Apple Music volgt op een verre tweede plaats met zo’n 27 miljoen betalende gebruikers volgens de laatste cijfers.

AMD lanceert grafische krachtpatsers voor workstations

Met de Radeon Pro WX 9100 en de unieke Radeon Pro SSG introduceert AMD twee grafische kaarten voor de veeleisende professional die met enorme datasets aan de slag moet, of video in 8K wil bewerken. Smartbiz heeft alle details over de nieuwe kaarten, die supersnel geheugen en straffe grafische prestaties bieden voor moderne workstations.

Lees ook: AMD Threadripper: krachtiger, groter en duurder | AMD valt Nvidia aan met premium Vega-gpu’s met ongeziene rekenkracht.

Uniek Microsoft-toetsenbord voor iPhone is dood

Microsoft trekt de stekker uit zijn uniek Windows Phone-toetsenbord voor iPhone, dat het amper een jaar geleden lanceerde. Het toetsenbord viel op door de speciale modus om het met één hand te bedienen. Het toetsenbord wordt verwijderd uit de App Store en Microsoft raadt gebruikers aan om Swiftkey in de plaats te gebruiken. Microsoft kocht Swiftkey begin vorig jaar, maar heeft sindsdien nog niet veel gedaan met de app.


Lees ook deze 3 topverhalen:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business