Nieuws

Telenet verhoogt dan toch prijzen

De kosten van enkele Telenet-producten zullen vanaf 23 juli omhoog gaan, zo laat de Belgische operator weten.

Telenet voert traditioneel een prijsverhoging door aan het begin van het jaar, maar dit jaar bleef de verwachtte prijsstijging verrassend genoeg uit. Tot nu, zo blijkt.

Noodzaak

De operator laat weten dat het vanaf 23 juli de prijzen van meerdere producten optrekt. Triple Play-abonnement Wigo wordt 3 euro duurder per maand, de formules Whop en Whoppa gaan met 1,7 euro per maand omhoog en de mobiele abonemmenten King en Kong stijgen met 1 euro. Wie Play Sports kijkt betaalt binnenkort ook 1,55 euro meer per maand.

Telenet wachtte in eerste instantie met de prijsstijging vanwege de scherpe concurrentie met de andere operators en de opkomst van Netflix. Als reden waarom het dan toch ook dit jaar overstag gaat en de prijzen verhoogt, stelt het bedrijf dat het zich genoodzaakt ziet om de gestegen prijzen en een deel van zijn investeringskosten door te rekenen.

De aankondiging komt op een erg ongelegen moment. Gisteren ontvouwde Belgisch Minister Van Telecom Alexander De Croo nog een plan om de telecommarkt in België competitiever te maken, door een vierde speler te introduceren. Dat plan is specifiek bedoeld om de huidige prijzen naar beneden te halen, die een pak hoger liggen dan in andere Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business