Nieuws

Greta Thunberg heeft een eigen lettertype

Het nieuwe lettertype heet Greta Grotesk en kan worden gedownload voor Windows en Mac.

De klimaatactiviste Greta Thunberg kennen we intussen allemaal. Ze heeft zichzelf redelijk snel op de kaart gezet door stevig uit te halen naar de geopolitiek en hun visie op de klimaatverandering. Nu heeft een designbureau een eigen lettertype ontwikkeld op basis van haar handschrift.

Greta Grotesk

Het nieuwe lettertype heet Greta Grotesk en bestaat alleen uit hoofdletters, cijfers en een paar speciale tekens. Het designbureau Uno ontwikkelde dit lettertype naar eigen zeggen omdat ze zo’n grote fan zijn van Thunberg’s activisme.

Hoofdontwerper Tal Shub vertelde daarover: “vanaf het eerste moment waarop ik Thunberg’s protestbord zag was ik onder de indruk van het ontwerp en de duidelijke boodschap”. Volgens hem was het dus zeker gepast om van Greta’s geschrift een lettertype te ontwerpen zodat iedereen de krachtige klimaatboodschap kan brengen.

Greta Thunberg
Thunberg met één van haar protestborden.

Verzameling

Grotesk kon worden ontwikkeld door een enorme verzameling van Thunberg’s teksten. Het designteam verzamelde alle mogelijke letters en probeerde daarmee zoveel mogelijk van te gebruiken voor het nieuwe lettertype.

Heb je interesse om Greta Grotesk ook te gebruiken? Dat kan zeker; hier kan je het lettertype downloaden voor Mac en Windows. Wij zijn alvast fan!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business