Nieuws

LG onthult nieuwste vlaggenschip op 26 februari

LG zal de LG G6 formeel aankondigen op 26 februari, tijdens het Mobile World Congress. Ondertussen zijn al enkele details bekend over de premiumtelefoon.

Hoewel LG het nog niet officieel heeft bekend gemaakt, wijst alles er op dat de Zuid-Koreaanse fabrikant op 26 februari de LG G6 zal onthullen. Het valt af te leiden uit de uitnodigingen die het bedrijf heeft verstuurd voor zijn persconferentie tijdens het Mobile World Congress, dat hints bevat naar de aankondiging.

Beeldverhouding

Informatie over het volgende vlaggenschip van LG is schaars, maar wat we wel al zeker weten is dat het scherm erg dunne bezels heeft en een ongewone vorm. LG Display onthulde niet lang geleden een 5,7 inch LCD-scherm met een verhoudingsratio van 18:9 en bevestigde dat deze gebruikt zal worden voor het volgende vlaggenschip. Het kom erop neer dat de LG G6 een meer uitgerekt display zal bezitten, waardoor er meer ruimte in de lengte vrijkomt.

Het zou kunnen dat LG die vrijgekomen marge zal gebruiken voor de inclusie van een tweede scherm, net zoals het al deed bij de LG V10 en V20, maar daarover is nog niets bevestigd. De uitnodigingen die LG naar de pers verstuurde zijn ook in 2:1 verhouding gegoten, en begeleid door de woorden “See more, play more”. Geen al te subtiele verwijzingen naar het display van de LG G6.

Niet-explosief

Verder heeft LG al laten weten dat de G6 niet modulair zal zijn zoals de LG G5. Dat concept sloeg niet aan bij het publiek, waardoor de fabrikant ervoor gekozen heeft om terug te vallen op een traditionele premiumtelefoon. Wat er zal gebeuren met de ‘friends’-ecosysteem is onduidelijk. Het enige wat het bedrijf heeft verklaard is dat de LG G6 niet compatibel zal zijn met de friends-componenten, misschien recycleert het het modulaire concept voor goedkopere modellen.

Tot slot hebben de Zuid-Koreanen het publiek op het hart gedrukt dat hun telefoon niet zal ontploffen. In een persaankondiging delen ze mee dat koperen buisjes in de LG G6 ervoor moeten zorgen dat het vlaggenschip een gezonde warmteafleiding geeft, wat voorkomt dat onderdelen oververhitten, en dat ze ook hun veiligheidsvoorschriften en -tests hebben aangescherpt.

Het officiële debuut van de LG G6 is dus eind februari gepland, op MWC. Ook TechPulse zal aanwezig zijn om je het nieuws heet van de naald te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business