Nieuws

Gelekte foto’s tonen LG G6 met flinterdunne bezels

Over een maand kondigt LG zijn nieuwe vlaggenschip officieel aan. Gelekte foto’s laten je echter toe om al een eerste blik te werpen op de G6.

Nu Samsung heeft laten weten dat het de Galaxy S8 niet zal aankondigen tijdens het Mobile World Congress staan andere smartphonemakers te springen om de leemte tijdens de beurs te vullen. Met name een ander Koreaans bedrijf hoopt gebruik te maken van de afwezigheid van een nieuw vlaggenschip van Samsung. LG is er de voorbije jaren niet in geslaagd om met zijn smartphones een significante winst te maken en de modulaire G5 wist geen potten te breken. De Koreaanse smartphonemaker heeft dan ook alles op alles gezet om van de G6 wel een succes te maken.

LG heeft al laten weten dat het zal afstappen van het modulaire design van de G5, dat omwille van de slechte uitwerking niet aansloeg. Ook heeft het bedrijf consumenten op het hart gedrukt dat zijn smartphone – in tegenstelling tot deze van Samsung – niet zomaar zal oververhitten en exploderen. Een netwerk van koperen buisjes zal ervoor zorgen dat de warmte in de G6 naar behoren wordt afgeleid.

Uniek scherm

De meest in het oog springende feature van het toestel is zijn scherm. Deze heeft een ongewone aspectratio van 2:1 en heeft een screen-to-bezel ratio van iets meer dan 90 procent. Hiermee doet LG het beter dan de Mi Mix van Xiaomi, al werkt de fabrikant al aan een nieuw toestel met nagenoeg geen bezels. Op de foto van The Verge is duidelijk te zien hoe dun de bezels wel niet zullen zijn. De onderkant van de smartphone staat niet op de foto, maar er wordt verwacht dat de rand van de G6 hier slechts lichtjes groter is dan aan de bovenkant.

Verder heeft LG besloten om niet langer voor kunststof te gaan voor zijn premium smartphone. De G6 zal volledig uit metaal en glas bestaan, waardoor het een eleganter uiterlijk krijgt dan zijn voorgangers. Ook zegt LG nog steeds een audiojack toe te voegen aan zijn smartphone en maakt het bedrijf net als bij de G5 gebruik van een dubbele camera aan de achterzijde. Hierdoor kan je tussen een normale foto of eentje met een breedhoeklens wisselen.

LG zal de G6 officieel onthullen op 26 februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business