Nieuws

Logitech haalt de trackball-muis van onder het stof

Voor het eerst in zeven jaar brengt Logitech een nieuwe trackball uit: de MX Ergo. Is de muis-met-trackball klaar voor een comeback?

Logitech blaast met de MX Ergo nieuw leven in een nicheproduct. Het is Logitechs eerste nieuwe trackball “in bijna een decennium afwezigheid”, om het met de woorden van het bedrijf zelf te zeggen. Trackball-muizen hebben naast de verwachte klik-en scroll-capaciteit ook een plastic balletje dat functioneert als een trackpad.

Speurmuis

De trackball concurreerde in een ver verleden (lees: in de jaren ’80) met de gewone muis als meest optimale accessoire om de cursor op je computer te sturen. Een standaard computermuis moet je fysiek met je hand verplaatsen om de cursor te bewegen, met een trackball kan je de cursor verplaatsen zonder dat beweging nodig is, via het balletje met trackingtechnologie. De gewone muis is uiteindelijk ingeburgerd geraakt als besturingsstandaard, maar er zijn nog altijd fans van de trackball.

[related_article id=”217916″]

“Het idee voor deze innovatieve nieuwe trackball is ontstaan door onze gebruikers. Zij lieten ons nadenken over de manier waarop we hen het gewenste comfortniveau kunnen bieden,” zegt Anatoliy Polyanker, global portfolio en brand director bij Logitech. De Zwitserse fabrikant komt voor de eerste keer met een verstelbare variant van de muis. In de praktijk betekent dit dat je met de hulp van een verstelbaar scharnier de positie van de MX Ergo kan aanpassen tussen een hoek van 0 tot 20 graden. Volgens Logitech zou de trackball spierpijn tot 20 procent verminderen in vergelijking met een standaardmuis.

De trackball is ontworpen als een alternatief voor de premium Logitech MX Master, en deelt heel wat overeenkomsten in uiterlijk en functies. De muis komt met aanpasbare knoppen, een ergonomisch design, en verschillende verbindingsopties: bluetooth, Logitech eigen Unifying-technologie, of microUSB. De muis werkt met de Easy-Switch en Flow-software van de fabrikant, en heeft een oplaadbare batterij die tot vier maanden meegaat. De MX Ergo is vanaf 6 oktober beschikbaar aan een adviesprijs van 109 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business