Nieuws

Honor V10 onthuld: 18:9-scherm met vingerafdrukscanner vooraan

Het volgende vlaggenschip van Honor is boven water gekomen. De V10 is opnieuw een prijsbreker in de premiumklasse, deze keer met 18:9-scherm.

Honor heeft een nieuw premiumtoestel klaar. Het submerk van Huawei stapt mee in het randloze verhaal: ook de V10 dumpt de bezels en neemt een slankere 18:9-beeldverhouding over. De smartphone werd recent in China voorgesteld, zo weet Androidcentral.

Het 5,99-inchscherm van de Honor V10 bestaat uit traditioneel LCD, met een resolutie van 2.160 x 1.080 pixels. Onderaan het scherm maakte de fabrikant ruimte voor een vingerafdrukscanner, net zoals er bovenaan ook nog een stukje boven het display te vinden is voor de cameralens. Binnenin zit Huawei’s meest recente chip, de Kirin 970. Dezelfde chip vind je ook terug in de Huawei Mate 10 Pro. De telefoon draait standaard op Android 8.0 Oreo met Huawei’s gebruikelijke EMUI-schil erover gelegd. De dubbele camera achteraan combineert een 16 MP- en 20 MP-lens en kan bogen op de intelligente foto-software die Huawei op de Mate 10 Pro introduceerde. Verder beschikt het toestel over een aanzienlijke 3.750 mAh-batterij, en heeft Honor nog geen afscheid genomen van de audio-ingang.

De Honor V10 is vanaf 5 december in China te koop voor 2.699 yuan, omgerekend zo’n 345 euro. Of Huawei de smartphone ook hier lanceert, is niet geweten. Als het bedrijf beslist om de smartphone naar hier te brengen, dan is het waarschijnlijk dat het toestel onder de naam Honor 9 Pro zal uitkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business