Nieuws

Windows 10 S verdwijnt: wordt deel van gewone OS

Vanaf de Redstone 4-update krijg je in Windows 10 de mogelijkheid om de functies van je besturingssysteem te beperken.
[related_article id=”214873″]

Bij de lancering van Windows 10 S waren de meningen verdeeld op onze redactie. Waar collega Cédric lovend was over het uitgeklede besturingssysteem, was collega Michaël minder optimistisch. Nu Microsoft het kaarsje dooft van Windows 10 S, is duidelijk dat Michaël aan het langste eind getrokken heeft.

Het bedrijf gaat immers het beperkende OS niet meer aanbieden als losstaande versie, zo schrijft Microsoft-kenner Paul Thurrott op zijn blog. De functies worden overgeheveld naar de gewone versie van Windows 10, waar je de keuze krijgt om de beperkende opties te activeren.

In Windows 10 S, voortaan de S-modus, kan je uitsluitend apps uit de Windows Store downloaden en installeren. In eigen woorden wil Microsoft daarmee de veiligheid en stabiliteit van het systeem vergroten en het beheer ervan eenvoudiger maken. Het ideale besturingssysteem voor oma, opa en Jan met de pet op.

[related_article id=”214819″]

Niet iedereen kon het uitgeklede besturingssysteem smaken. Van al wie een Windows 10 S-toestel aankocht, voerde 60 procent binnen de eerste 24 uur de gratis upgrade naar Windows 10 Pro uit. Van de gebruikers die niet binnen de eerste week upgraden, blijft 83 procent wel gewoon in de S-versie werken, aldus Microsoft.

De integratie van beide besturingssystemen zou gepland staan voor de volgende Windows-update (Redstone 4). De exacte datum voor deze update kennen we nog niet, maar staat gepland voor dit voorjaar. Meer details volgen ongetwijfeld binnenkort.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business