Nieuws

Qualcomm toont eerste chip gebakken op 7 nanometer

Qualcomm's nieuwe X24 modem is 's wereld eerste commerciële chip met 7 nm-bakprocedé en maakt ongezien snel mobiel internet mogelijk.

Chipfabrikant Qualcomm gaat lopen met een primeur: het bedrijf pakt uit met ‘s werelds eerste 7 nanometer-chip. De X24 LTE Modem is een netwerk-ontvanger die mobiel internet mogelijk maakt in elektronische toestellen.

[related_article id=”221393″]

De modem-chip ondersteunt geavanceerde 4G-capaciteit die tot 2 Gbps kan gaan. Verder stelt het bedrijf dat het met de chip “de LTE-basis voor toekomstige 5G-toestellen en netwerken versterkt”. De X24 volgt de X20 op, de modem die te vinden zal zijn in Qualcomm’s Snapdragon 845. De system-on-a-chip is Qualcomms high-end processor voor dit jaar en zal al zeker in de Samsung Galaxy S9 opduiken.

Qualcomm zal zijn nieuwe modem tijdens het Mobile World Congress demonstreren. Of andere concurrenten het bedrijf snel zullen volgen met eigen 7 nanometer-chips is op dit moment koffiedik kijken, maar ze zijn er alleszins mee bezig. Zo heeft Samsung ook de ambitie om dit jaar nog met een eigen 7nm-processor voor de dag te komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business