Nieuws

Einde dreigt voor smart health-divisie van Nokia

Nokia onderzoekt momenteel of zijn smart health-divisie nog rendabel is. Onder andere de vroegere Withings-producten staan op de helling.

De toekomst van de slimme gezondheidstrackers die Nokia op de markt brengt staat op de helling. Het bedrijf voert momenteel een audit uit naar de rendabiliteit van de afdeling. Website The Verge wist de hand te leggen op een interne memo van het bedrijf, en die klinkt niet meteen positief.

Withings

Nokia stapte in 2016 met enthousiasme in de markt met de overname van de Franse fabrikant Withings voor zo’n 170 miljoen euro. Met de aangekochte technologie en knowhow wist het enkele goed onthaalde producten op de markt te brengen, zoals de Withings Steel en Steel HR. De afdeling levert echter niet de cijfers op zoals Nokia ze zou willen zien.

“Onze Digital Health-business is een van de gokken die we hebben gemaakt, en we hebben zeker enig succes gezien sinds we Withings in Nokia hebben geïntegreerd,” schrijft Nokia’s Chief Strategy Officer Kathrin Buvac. “Eerder dan verliefd te worden op onze technologie, moeten we echter eerlijk zijn met onszelf. In zijn geheel heeft de smart health-divisie geworsteld met het voldoen aan groeiverwachtingen. Momenteel zien we geen weg hoe het een betekenisvol deel kan worden van een bedrijf zo groot als Nokia.”

Dat Nokia de overname niet goed had verteerd, was vorig jaar al duidelijk.  In oktober 2017 schreef het bedrijf 141 miljoen euro af op de verkoop en gaf zo aan dat het veel te veel had betaald voor Withings. De audit moet uitmaken wat Nokia met zijn smart health gaat aanvangen, maar Buvac laat al doorschijnen dat de toekomst er niet rooskleurig uitziet voor de consumentenproducten die het uitbrengt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business