Nieuws

Nieuwe Oppo R15 verklapt het uiterlijk van de OnePlus 6

Met de lancering van de Oppo R15 krijgen we eveneens een blik op hoe de OnePlus 6 er waarschijnlijk zal uitzien.

Oppo heeft de Oppo R15 officieel in China gelanceerd en geeft ons daarmee een erg goed idee van hoe de OnePlus 6 er zal uitzien.

OnePlus en Oppo zijn allebei in eigendom van BBK Electronics, een grote Chinese producent van consumentenelektronica die onder meer ook de Vivo-smartphones uitgeeft. Hoewel ze naar buiten toe opereren als twee individuele smartphonefabrikanten, speelde OnePlus in het verleden al vaker leentjebuur bij Oppo voor de designs van zijn smartphones. De OnePlus 5 leek bijzonder sterk op de Oppo R11 en de OnePlus 5T was een nagenoeg identieke kopie van de R11S.

Nu de Oppo R15 officieel is onthuld, hebben we dus naar alle waarschijnlijkheid ook een goed idee van hoe de OnePlus 6 er zal uitzien. Ook hier zien we de ‘notch’ die steeds meer Androidfabrikanten omarmen en de achterzijde van de smartphone wijkt niet veel af van die van de OnePlus 5T. We merken wel op dat de cameraplaatsing afwijkt van die op een eerder gelekte foto van wat een OnePlus 6 zou zijn. Op die foto staan de dubbele camera’s verticaal geplaatst, terwijl ze bij de Oppo R15 gewoon horizontaal georiënteerd zijn.

[related_article id=”223598″]

De Oppo R15 beschikt over een 6,28 inch 19:9-oledscherm met een resolutie van 2280 x 1080 pixels, dat wellicht ook in de OnePlus 6 zal opduiken. De afwijkende 19:9-schermverhouding is een variant op de ondertussen wijdverspreide 18:9-verhouding die ruimte reserveert voor de notch.

De verdere specificaties zullen vermoedelijk wel enigzins verschillen. De Oppo R15 draait op een MediaTek Helio P60-processor, en er is ook een ‘Dream Mirror’-versie met keramische body en Snapdragon 660 onder de motorkap. De OnePlus 6 zou volgens de geruchten dan weer draaien op een Snapdragon 845.

Verder heeft de R15 een 3.450 mAh-batterij aan boord en is hij uitgerust met 6 GB RAM en 128 GB opslagruimte. Aan de achterkant zit een combo van een 16 megapixelcamera en 5 megapixelcamera, terwijl de frontcamera maar liefst 20 megapixel biedt.

Om te weten in hoeverre de OnePlus 6 op de Oppo R15 zal lijken, moeten we nog enkele maanden wachten. Gewoonlijk voorziet OnePlus een lancering vlak voor de zomer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business