Nieuws

Waarom 3D-gezichtsherkenning niet meteen op Android zal opduiken

iPhones zijn vaak trendsetters voor nieuwe smartphonetechnologie. Het ziet er echter naar uit dat Face ID niet meteen navolging zal krijgen.

Apple wordt vaak gretig gekopieerd door zijn Aziatische concurrenten bij de ontwikkeling van nieuwe smartphones, maar de geavanceerde gezichtsherkenning op de iPhone zou wel eens voor enige tijd een unieke functie kunnen blijven. Interne bronnen geven aan dat verschillende Chinese fabrikanten niet staan te springen om de 3D-technologie in hun toestellen te integreren die nodig is voor gezichtsherkenning. De modules zouden op dit moment te duur zijn.

Voorzichtigheid

[related_article id=”221296″]

Dat rapporteert het Chinese Digitimes, dat met enkele anonieme bronnen sprak. De kosten voor een 3D sensor kunnen oplopen tot 60 dollar per unit, wat smartphonefabrikanten afkerig maakt om ze te gebruiken. Daarnaast houden ze ook rekening met andere factoren. “De trage verkoop van de iPhone X en zorgen over een mogelijke patent-inbreuk op de intern ontwikkelde 3D-sensor, verkleint de bereidheid van Chinese fabrikanten om gezichtsherkennings-modules in hun toestellen voor de internationale markt te steken.”

De meeste Androidtelefoons bevatten de mogelijkheid om gezichtsherkenning toe te passen via software. Dat gaat dan wel om een simpele toepassing met de aanwezige camera-lens. De infrarood-technologie op de iPhone X is van een ander kaliber.

OnePlus en Huawei

In de plaats van gezichtsherkenning concentreren Chinese smartphone-makers zich op een andere vernieuwende authenticatie-technologie: een vingerafdruksensor onder het scherm. De eerste smartphone met sensor onder het scherm was te bezichtigen op CES dit jaar en kwam van de hand van Vivo, een smartphonebouwer die gelieerd is met Oppo en OnePlus.

Het is nog niet geweten of de aankomende OnePlus 6 met een onzichtbare of ‘ultrasone’ vingerafdruksensor zal werken, al laten foto’s zien dat het toestel vooraan alleszins geen knoppen heeft. De bronnen van Digitimes stellen dat de nieuwe Huawei Mate 11 een ultrasone vingerafdruksensor zal bevatten. Dat toestel zou in de tweede helft van 2018 gelanceerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business