Nieuws

Tesla legt productie Model 3 tijdelijk stil

Voor de tweede keer dit jaar last Tesla een productiestop in om "de automatisering te verbeteren".

Dat de Tesla Model 3 te kampen heeft met productieproblemen, is oud nieuws. In oktober vorig jaar produceerde het automerk nog maar 260 modellen van zijn budgetvriendelijke elektrische wagen, en sindsdien kon het zijn productie maar met een slakkengang opkrikken. Nu liet de autobouwer weten dat de productie vier tot vijf dagen stil zal liggen.

[related_article id=”224224″]

Het is al de tweede keer dit jaar dat Tesla de productie van zijn Model 3 stop zet. In februari laste de fabrikant eerder al een productiestop in. Het bedrijf heeft het moeilijk om zijn hoge verwachtingen in te lossen. Elon Musk had beloofd dat er in het eerste kwartaal zeker 2.500 units per week zouden worden gemaakt, maar voorlopig gingen er nog maar 9.766 exemplaren van de band. ‘De eerste elektrische wagen in massaproductie’ lijkt voorlopig nog een utopie.

Te weinig menselijke arbeiders

Volgens een woordvoerder bij Tesla was de productiestop gepland. “Op deze manier willen we het automatiseringsproces verbeteren en bottlenecks in het productieproces elimineren.” Toch een ongebruikelijke maatregel, want andere fabrikanten lossen de problemen op terwijl de productie loopt. Musk wijt de problemen aan een excessief vertrouwen in automatisering en te weinig menselijke arbeiders. Hier lees je meer over zijn interview met CBS deze week.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business