LG lanceert LG G7 ThinQ in België

Een tijdje na de officiële lancering heeft LG in Amsterdam wederom de LG G7 ThinQ gelanceerd, en daarbij hebben wij als Minoc alvast een voorproefje gekregen van de telefoon.

LG heeft vandaag in Amsterdam de LG G7 ThinQ wederom gelanceerd, nadat deze eerder in mei al een officiële lancering zag. Deze lancering was echter internationaal, LG vond het echter van belang om ook het toestel regionaal te lanceren. Vandaar dat Minoc vandaag aanwezig was in Amsterdam om een eerste voorproefje te krijgen op de LG G7 ThinQ.

LG G7 ThinQ

Om allereerst maar even over de specificaties te beginnen. De LG G7 ThinQ bevat een Qualcomm Snapdragon 845 SoC, met daaraan gekoppeld 4GB RAM en 64GB interne opslag. LG vermeld helaas nergens wat voor opslag er gebruikt wordt voor de telefoon, verwachtingen gaan echter uit voor UFS 2.1 opslag. Dit alles krijgt zijn stroom uit een relatief kleine 3.000mAh batterij, wat voor 2018 begrippen behoorlijk aan de kleine kant is.

Kijken we vervolgens naar de voorkant dan vinden we daar het 6.1-inch ‘Full Vision’ lcd-beeldscherm, zoals LG het noemt. Fullvision staat voor de nieuwe 19.5:9 verhouding die LG gebruikt voor in vlaggenschepen. Het fullvision beeldscherm heeft een resolutie van 1440 x 3120 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid van 564PPI. Verder is aan de voorkant een 8Mp camera voor de nodige selfies met een f/1.9 lens, deze bevindt zich in de notch die het beeldscherm tevens heeft.

Aan de achterkant zie je ongeveer enkel glas met daarachter het LG G7 ThinQ logo. Iets verder naar boven is zijn de twee camera’s te vinden. De eerste sensor is een 16Mp f/1.6 lens, daarnaast bevat het toestel een 16Mp f/1.9 lens. Zoals altijd heeft LG weer gekozen voor een normale en breedhoeklens.

Audiojack

Ik vind dat LG dit tussenkopje verdient. Weinig fabrikanten focussen zich op geluid in telefoons, en audio jacks vliegen uit toestellen. Niet bij LG, want de LG G7 ThinQ bevat er eentje, met wat extra’s voor de audiophiles onder ons. Sita heeft dit recent na de lancering tevens besproken:

“LG maakt er een punt van om in te zetten op audio, en dat is niet anders met de G7 ThinQ. De inclusie van een 32-bit quad-DAC, een fysieke audio-ingang en – een primeur voor een smartphone – de ondersteuning van DTS:X virtual surround sound moeten muziekliefhebbers verlokken. Om van surround sound te genieten moet je wel een hoofdtelefoon of een speaker gebruiken. Verder pompt LG de volume van zijn smartphone op door een handigheidje: door gebruik te maken van vrije ruimte binnenin de smartphone creërt het een Boombox speaker.”

Beschikbaarheid

Eerder liet LG niks anders los dan een beschikbaarheid in het tweede kwartaal van 2018. LG liet tijdens het evenement in Amsterdam echter weten een beschikbaarheid te verwachten in juni. Een precieze datum wou LG niet aan ons meegeven. LG liet verder nog weten dat de LG G7 ThinQ voor €849 op de markt zal komen, dit voor het 64GB basismodel in het zwart. Of er ook een 128GB versie naar Nederland of België komt is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business