Nieuws

Tesla ontkent kunstmatig verhogen van aandelenwaarde

Tesla verdedigt zich tegen de beschuldigingen van de aandeelhouders en ontkent dat het informatie verborgen gehouden heeft voor investeerders.

Tesla vraagt de federale rechtbank in San Francisco om de rechtszaak tegen financiële fraude af te wijzen. Dat meldt Reuters. De aandeelhouders beschuldigen de autofabrikant ervan te liegen over de productie van de elektrische Tesla Model 3.

De klacht, die in oktober werd ingediend, beweert dat Tesla ‘hopeloos onvoorbereid’ was om de voertuigen massaal te produceren en investeerders misleidde door de aandelen ‘kunstmatig te verhogen’.

[related_article id=”224865″]

Tesla ondervindt problemen bij de productie van de Tesla Model 3-sedan. Eind vorig jaar gaf het bedrijf toe dat het achterstand had opgelopen door problemen met de assemblage van batterijmodule. Ook onthulde bedrijfsleider Elon Musk in een interview dat het gebruik van te veel robots de productie meer kwaad dan goed deed.

De autobouwer verdedigt zich door te melden dat de productie van de Tesla Model 3 in de loop van vorig jaar op schema lag en dat de recente problemen zorgden voor een achterstand. Het bedrijf meldde eerder deze maand dat het eindelijk drie weken achter elkaar meer dan 2.000 auto’s per week kon bouwen. Het doel is om binnen twee maanden zo’n 5000 auto’s per week te produceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business