Nieuw lek onthult mogelijk lancering Nvidia laptop-GPU’s in Q4 2018

Nvidia’s huidige Pascal GPU’s beginnen behoorlijk op leeftijd te raken. Daar lijkt nu verandering in te gaan komen met nieuwe Turing GPU’s later dit jaar, op deze architectuur zullen de nieuwe GTX 11xx serie gebaseerd zijn.

In 2016 kwam Nvidia nog met de laatste generatie Pascal GPU’s op de markt, de huidige Geforce GTX 10xx serie. Deze serie begint momenteel echter behoorlijk op leeftijd te raken, hoewel Nvidia tussendoor wel nieuwe varianten van de kaart op de markt wist te brengen. Het lijkt echter niet lang meer te gaan duren voordat de volgende generatie kaarten op de markt gaan komen.

Vorige week kwam er al het bericht naar buiten over de medewerker van Lenovo welke tijdens E3 sprak over een nieuwe generatie GPU’s. Daarin werd meerdere keren genoemd dat de Nvidia Geforce GTX 1180 nog in de herfst naar desktops van het bedrijf gaat komen. Het ging daar dan specifiek om de Cubes en Full Tower computers die het bedrijf recent daarvoor nog onthuld had.

Laptop GPU’s

Waar de medewerker op E3 sprak over grafische kaarten voor desktops, heeft een andere Lenovo-medewerker nu zijn mond opengetrokken over nieuwe Nvidia GPU’s voor in laptops. Wccftech heeft van Laptopmedia geruchten ontvangen over een verwachte lancering in het 4e kwartaal van 2018. Daarmee krijgt deze berichtgeving een stuk meer zekerheid, laptop GPU’s komen namelijk altijd vrij snel na de desktop GPU’s op de markt.

[related_article id=”225170″]

In de geruchten die Wccftech ontving wordt er gesproken over een Nvidia Geforce GTX 1160 kaart voor in laptops. In totaal heeft de grafische kaart 6GB aan VRAM, onbekend is of er wordt gekozen voor GDDR5X of het nieuwere GDDR6 van Micron. Wat de kloksnelheden van de kaart zullen zijn is vooralsnog onbekend. Als we geruchten over Nvidia’s Turing architectuur mogen geloven, dan zou de GPU mogelijk voorbijgaan aan de huidige 1070.

Lancering

Als de kaarten inderdaad rond de herfst al in de desktops van Lenovo zit, dan mag je verwachten dat het niet lang meer gaat duren voordat deze onthuld gaat worden. Huidige berichtgeving speelt in op een lancering op of rond Gamescom, dit evenement vindt plaats van 21 tot en met 25 augustus in Duitsland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business