Nieuws

Galaxy S10+ wordt duurste Samsung ooit

Samsung presenteerde gisteren ook zijn nieuwe Galaxy S10-modellen. Het vlaggenschip van het gezelschap is zonder twijfel de Galaxy S10+.

Gisterenavond stond bij Samsung in het teken van de nieuwe vouwbare smartphone, de Galaxy Fold, en de Galaxy S10-smartphones. Er zijn hiervan drie modellen gelanceerd: de Galaxy S10, Galaxy S10+ en Galaxy S10e. Ons oog viel vooral op de Galaxy S10+, wat het nieuwe vlaggenschip van Samsung lijkt te zijn. Dat kunnen we onder andere zien aan het prijskaartje voor het duurste model hiervan, dat zit namelijk op €1.599, waarmee het meteen in het vaarwater van de nieuwe iPhones komt.

Technische specificaties

Beginnen doen we zoals gewoonlijk met de technische specificaties. De Galaxy S10+ heeft een Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED scherm van 6,4 inch met een beeldverhouding van 19:9, met een screen-to-body ratio van 93,1%. Achteraan zitten er drie camera’s: een 12MP telefotolens (2x optische zoom, 10x digitale zoom) en groothoeklens met optische beeldstabilisatie en een ultra-groothoeklens van 16MP. Vooraan zien we een dubbele selfiecamera: een 10MP exemplaar vergezeld van een 8MP dieptelens. Op het vlak van RAM-geheugen krijgen we een optie met 8GB en 12GB. Qua interne opslag hebben we de keuze tussen 128GB, 512GB en nu ook 1TB. Als die terabyte nog niet genoeg is, kan je ook een MicroSD-kaart van maximaal 512GB invoegen. Dit alles wordt aangestuurd door een Exynos 9820 Octa-core chipset en van stroom voorzien door een 4.100mAh-batterij. Zoals bij alle nieuwe high-end Android-smartphones zal de Galaxy S10+ uit de verpakking komen met Android 9.0 Pie.

Dit is tevens de eerste keer dat Samsung een hole-punch camera gebruikt oftewel een gat in het scherm waar de camera zit. De notch zien we dus niet meer terug in deze Infinity O-display, zoals Samsung het noemt. Een ordinaire hole-punch camera was niet genoeg voor de Galaxy S10+, want zoals je hierboven al kon lezen, gaat het om een dubbele hole-punch camera. Hiermee is de S10+ ook de eerste smartphone met een dergelijke frontcamera.

Heeft iemand mijn Huawei Mate 20 Pro gezien?

Ook pakt Samsung uit met een vingerafdrukscanner in het scherm en de mogelijkheid om de S10+ om te vormen tot een draadloze Qi-oplader, waarmee andere smartphones draadloos opgeladen kunnen worden. Dit komt je misschien bekend voor, omdat Huawei vorig jaar dezelfde functie introduceerde in zijn Mate 20 Pro. Bij deze, proficiat Samsung om zo’n halfjaar later dezelfde technologie toe te passen.

Wat betreft beschikbaarheid, kan je de Galaxy S10+ (en de andere twee modellen) vanaf 8 maart verkrijgen. De prijzen van de S10+ beginnen bij €999 en lopen op tot een monsterlijke €1.599 voor het model met 12GB RAM-geheugen en 1TB interne opslag. Waarom je die hoeveelheid opslag nodig zou hebben in een smartphone, blijft voor mij en mijn collega’s momenteel nog een raadsel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business