Nieuws

Apple haalt belangrijke ARM chip-ingenieur binnen

Apple heeft een nieuwe chip-architect binnengehaald. Mike Filippo was eerder aan de slag bij ARM, AMD en Intel. Het moet Apple minder afhankelijk maken van Intel.

Het is al langer bekend dat Apple minder afhankelijk wil worden van Intel. Om die reden is het bedrijf van plan om zijn eigen ARM-processors te gaan ontwikkelen.

ARM

Mike Filippo is een CPU-architect die altijd voor ARM heeft gewerkt. Hij ontwierp onder andere mee de Cortex-A76. Voordien was Filippo aan de slag bij Intel en AMD, ook als CPU-architect. Maar nu heeft Apple de man binnengehaald. Dat vertelt zijn LinkedIn-profiel ons.

Zoals eerder vermeld is Apple druk bezig met de ontwikkeling van eigen processors voor zijn iMac- en Macbook-toestellen. Het bedrijf wil vanaf 2020 minder afhankelijk zijn van huidige chip-leverancier Intel. Het gaat enkel om chips voor zijn iMac/Macbooks omdat Apple al sinds 2010 zijn eigen chips maakt voor de iPhone, iPad en nu ook Apple Watch.

Voor de ontwikkeling van die chips heeft het bedrijf altijd topfiguren in de chipwereld aangetrokken, maar die zouden niet veel later ook weer vertrekken.

Filippo

Mike Filippo is een belangrijke ingenieur op vlak van AMD-processors. De man was de lead architect bij de ontwikkeling van de Cortex-A76 en de Snapdragon 855. Filippo vervangt mogelijk hoofdontwerpen Gerard Williams III, die volgens geruchten al sinds februari niet meer actief zou zijn bij de iPhone-producent.

Gisteren kwam het in Cupertino gelegen bedrijf nog in het nieuws voor de overname van een belangrijke AI-startup.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business