Nieuws

Dark mode voor Gmail wordt uitgerold

Er waren reeds geruchten dat ook Gmail een dark mode zou ontvangen. Sommige gebruikers melden dat ze die functie hebben gekregen in de laatste update.

Steeds meer apps hebben tegenwoordig een dark mode en dat lijstje wordt bovendien alsmaar langer. Onder ander Facebook werkt aan een dark mode voor hun app. Als je de Outlook-app op je smartphone gebruikt, heb je al toegang tot een aangename dark mode, maar Gmail-gebruikers bleven met lege handen achter. De laatste update van de Gmail-app bevat echter ondersteuning voor een gloednieuwe dark mode.

Nog niet overal

De dark mode in Gmail is een functie die toegevoegd is in v2019.08.18.267 van de app. Zoals gewoonlijk worden die updates op verschillende momenten uitgerold. Maar als je niet kan wachten op de dark mode, kan je dit apk-bestand gebruiken om de nieuwste versie te installeren.

Er is weliswaar geen garantie dat de dark mode zichtbaar zal zijn in de algemene instellingen. Sommige gebruikers melden dat het nieuwe thema in de instellingen verschijnt, terwijl anderen (waaronder wijzelf) aangeven dat ze de optie nergens zien.

Je kan wel zelf met de root-bestanden van Gmail knutselen (alleen voor Android-smartphones), maar dat is iets ingewikkelder en niet iets dat je als doorsnee gebruiker wil doen. Als je weet hoe je apps moet rooten, verwijzen we je door naar deze thread op Reddit waar wordt uitgelegd hoe je de dark mode activeert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business