Nieuws

Video van LG G7 gelekt: verwarring troef

Achter gesloten deuren gaf LG een sneak peek van zijn LG G7 (met iPhone-inkeping!). Normaal zou dit toptoestel op MWC gelanceerd worden, maar er liep het een en ander mis.
[related_article id=”223272″]

Op MWC bleven we bij enkele fabrikanten op onze honger zitten, zo ook bij LG. Ze lanceerden een opgekrikte versie (met een gedrocht van een naam) van de V30: de LG V30 ThinQ. Een veredelde kloon van zijn voorganger, met dezelfde 3.300 mAh-batterij, Snapdragon 835 en 18:9-schermverhouding. Enkel op softwarevlak is er wat gewijzigd, incluis de optie voor meer opslagruimte. Het is echter heel waarschijnlijk dat de fabrikant een andere telefoon wou lanceren, de LG G7. Naar eigen zeggen zou die niet op tijd zijn afgeraakt, maar waarschijnlijk is zijn oude design geschrapt.

“Judy”

De bekende klokkenluider Evan Blass (onder pseudoniem @evleaks) kwam met het nieuwtje dat de smartphonefabrikant helemaal overnieuw zou begonnen zijn. Wat daartoe de reden was, is niet helemaal duidelijk. Het wordt nog gekker, want blijkbaar zou het ontwerp van de (nieuwe) LG G7 toch af zijn geweest op MWC. Achter gesloten deuren zou de telefoonmaker een smartphone getoond hebben dat LG aanduidde als de G7 ‘Neo’. De Israëlische publicatie Ynet maakte in het geniep een video van het toestel en zette die online. De bekende klokkenluider Evan Blass (onder pseudoniem @evleaks) bevestigt de authenticiteit van het filmpje.

Is dit nu het nieuwe ontwerp of het geschrapte ontwerp van de LG G7? Deze LG G7 zou de codenaam ‘Judy’ hebben. Als we Evan Blass mogen geloven – die het meestal bij het rechte eind heeft – zou ‘Judy’ het officiële ontwerp zijn dat binnenkort gelanceerd wordt. Volgens de telecominsider zou het toestel deze zomer uitkomen, maar wij vernamen uit goede bron dat hij nog voor de zomer wordt gelanceerd. En om de verwarring compleet te maken, volgens andere bronnen zou het nieuwe toestel de naam G10 krijgen, ondanks dat het bedrijf eerder sprak over de G7.

iPhone-inkeping

Duidelijk moet LG nog het een en ander bijschaven. Het toestel uit het filmpje ziet er alvast aantrekkelijk uit. Het eerste wat daarbij opvalt is zijn inkeping bovenaan het scherm. De trendsetter voor deze ‘notch’ was de Essential Phone, die waarschijnlijk dit jaar naar ons land komt. Ook Asus en  Wiko volgen deze smartphonetrend in hun nieuwe assortiment aan smartphones.

[related_article id=”223332″]

Verder heeft de G7 volgens Blass een 6-inchpaneel met een resolutie van 1.440 bij 3.120 pixels. De Snapdragon 845 voorziet het paradepaardje van rekenkracht en er komen twee varianten op de markt: eentje met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte, en een ander met 6 GB RAM en 128 GB opslag. Achteraan schuilt een camerasetje van 16 megapixels en een f/1.6-lens met daaronder de vingerafdruklezer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business